Ontdek Londen - Denmark Street

Gids Arjen neemt ons in deze video mee naar de straat waar het allemaal begon voor inmiddels grote muzikanten. In Denmark street zijn vele nummers gezongen en instrumenten gekocht waar nummer 1 hits mee zijn gescoord. Zo hebben Adele, Jimi Hendrix, The Beatles en The Who hier avonden doorgebracht. Voor muziekliefhebbers is het dus zeker de moeite waard even door Denmark street te lopen en de rock sfeer te proeven.

Voeg deze video dan aan je site toe:

Arjen: ""

Bar tender: "We hebben mensen gehad die hier als kleine artiesten begonnen zijn en daarna zijn doorgebroken. Bijvoorbeeld de Britse zangeres Adele kwam hier vroeger optreden. En het is op Denmark Street, huisnummer 6, denk ik, waar The Sex Pistols woonden toen ze voor het eerst hun band begonnen. De gitaarwinkel aan de overkant, Regent Sounds Studios, was een oude opnamestudio waar Black Sabbath hun eerste album creëerde, Jimi Hendrix blijkbaar “Hey Joe” opnam. Ook The Beatles deden daar hun opnames, maar ook The Kinks en The Who."

Rockers: "Denmark Street is gewoon het muzikale centrum van Londen, en dat al meer dan honderd jaar. Liedjesschrijvers vestigden zich hier, maar ook zangers die op zoek waren naar songs kwamen hier naartoe om te zien welke liedjes geschreven werden en welke ze konden kopen. Vergeet ook de  muziekwinkels niet. Denmark Street overleeft omdat het dé plek is om in Londen een instrument te kopen en zoals je weet is Londen nog altijd een grote speler in de muziekwereld."

Arjen: ""