reistrends

LONDEN NIEUWE NUMMER 1 VALENTIJNSBESTEMMING ONDER EUROPEANEN

Britse hoofdstad lost Rome af als populairste Valentijnsbestemming voor Nederlanders; Boedapest opvallende stijger voor romantische stedentrip

Amsterdam, 8 februari 2016 - Nederlanders brengen dit jaar hun Valentijnsweekend het liefst door in Londen, Barcelona of Rome. Vorig jaar stonden deze populaire Europese steden ook al in de top 3 van populaire Valentijnsbestemmingen voor Nederlanders. Opvallend is dat Londen onder veel Europeanen een geliefde bestemming is dit jaar. Voor Nederlanders geldt dat de Britse hoofdstad Rome aflost als favoriete Valentijnsbestemming. Dit blijkt uit de vluchtdata van  Ex pedia, een van's werelds grootste full-service online reisbureaus.

Lees meer over:

MEER DAN KWART NEDERLANDERS ONTSPANT MET SPORTEN TIJDENS VAKANTIE

Yoga op vakantie in opkomst

Amsterdam, 14 januari 2016 - Meer dan een kwart (27 procent) van de Nederlanders zegt dat sporten voor hen één van de beste manieren is om te ontspannen tijdens de vakantie. Dit geldt met name voor mannen (32 procent) en minder voor vrouwen (22 procent). In totaal sport 65 procent van de Nederlanders tijdens hun vakantie. Daarmee scoort ons land iets hoger dan het Europese gemiddelde van 61 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van Expedia, één van ‘s werelds grootste full-service online reisorganisaties, onder 6.000 Europese vakantiegangers, waaronder 500 Nederlanders.

Lees meer over:

VIJF ALTERNATIEVE STEDENTRIPS DIE JE ZULLEN VERRASSEN

Nieuwe bestemmingen voor een weekend of midweek weg geven reizigers meer opties

Amsterdam, 22 december 2015 - We zijn alweer aanbeland in de maand december, naast de zomermaanden dé vakantiemaand bij uitstek. In afwachting van de gezellige dagen rond de kerst en jaarwisseling zijn veel mensen van plan toffe uitstapjes naar het buitenland te maken. Even lekker een weekend of midweek weg. Je komt vrijwel automatisch uit bij populaire steden als Londen, Barcelona en Amsterdam. Maar zou het niet leuk zijn wanneer je als een ware ontdekkingsreiziger een wat minder toeristische bestemming tot jouw favoriet maakt?

EVEN GEEN NEDERLANDERS OP VAKANTIE TEGENKOMEN DEZE KERST? INDIA EN IJSLAND ZIJN DAN DE BESTE BESTEMMINGEN

Expedia geeft inzicht in beste vakantiebestemmingen voor wie deze kerst het liefst zo min mogelijk landgenoten tegen het lijf loopt

Amsterdam, 18 december 2015 – Daar waar sommige Nederlanders het prettig vinden om landgenoten tegen het lijf te lopen tijdens hun vakantie, hebben anderen dit liever niet. Expedia, één van ‘s werelds grootste full-service online reisorganisaties, heeft daarom een overzicht gemaakt van landen waarvan de grote steden populair zijn onder Europese reizigers, maar die in verhouding veel minder vaak bezocht worden door Nederlanders. India en IJsland zijn volgens dit overzicht de bestemmingen waar je als Nederlander de minste kans hebt een landgenoot tegen te komen tijdens de aankomende kerstperiode. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn daarentegen juist populaire bestemmingen onder Nederlanders tijdens en rondom de aanstaande kerst. 

Tien grootste reistrends van 2014

Mobiel wordt reispartner en Nederlanders dromen van Indonesië

Amsterdam,  16 januari 2014 - Expedia.nl, online reisbureau en lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, signaleert tien reistrends die de reisbranche in 2014 zullen beïnvloeden.

1. Mobiel wordt persoonlijke reispartner

Lees meer over: