Reistrends

Bekijk de laatste populaire bestemmingen en zie hoe mensen vanuit huis en andere plekken op de wereld hun reis boeken.

Vacation Deprivation - de belangrijkste resultaten

Vacation Deprivation - de belangrijkste resultaten

 

VACATION DEPRIVATION

Samenvatting belangrijkste resultaten

- Ondanks de economische situatie blijven Europeanen vasthouden aan het belang van vakantie.

- Met tussen de 25-30 dagen vakantie per jaar, hebben Europeanen het hoogste aantal vakantiedagen ter wereld en blijven ze alles      opnemen - ongeveer 10 procent van ons is zelfs nog van plan om dit jaar meer vakantie te nemen dan vorig jaar.

- Azië heeft de minste vakantiedagen; het allerminste vakantiedagen hebben Koreanen en Taiwanezen met 10 dagen per jaar.

- Zuid-Koreanen en Japanners laten het grootste deel van hun vakantiedagen ongebruikt, ook al hebben ze er ook nog eens heel weinig - 7/10 voor Zuid-Koreanen en 5/13 voor de Japanners.        

Insiders' Select 2012

Insiders' Select 2012

 

Expedia® Insiders' Select™

De Expedia Insiders' Select lijst is een jaarlijkse prijs voor de beste hotels ter wereld, gebaseerd op de meer dan 500.000 reviews die jaarlijks door onze reizigers worden ingediend, zijn deze 650 hotels geselecteerd om deze wereldwijde award te ontvangen. 

Deze hotels zijn door klanten van Expedia gewaardeerd als hotels die het hele jaar door uitstekende dienstverlening bieden, garant staan voor uitstekende ervaringen van gasten en waar voor hun geld bieden. Het verdienen van een plek op de Insiders' Select lijst is dan ook bewijs van hun voortdurende toewijding aan topkwaliteit.

Hoe komt een hotel terecht op de Insiders' Select lijst?

Foto's kijken en regelmatig een weekend weg verlengt het vakantiegevoel

Nederlanders geven het liefst niets uit om vakantiegevoel te behouden

Amsterdam, 14 september 2010  - 'Bijna de helft van de Nederlanders droomt regelmatig weg bij zijn of haar vakantiefoto’s om zo het vakantiegevoel vast te houden'. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van online reisbureau Expedia.nl* onder 1000 Nederlandse respondenten van verschillende leeftijden. 38 procent van de respondenten gaf tevens aan regelmatig een weekendje weg te boeken om ontspannen te blijven na de vakantie. Het zijn met name vrouwen die foto's kijken en mannen die een weekend weg boeken. Luisteren naar muziek (29 procent), eten in een buitenlands restaurant (22 procent) en het veranderen van de foto op de achtergrond van de computer (33 procent) zijn andere manieren om het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer over: