Olivier Pernoud, Director of Market Management

Olivier Pernoud Olivier Pernoud, Director of Market Management Benelux
Olivier Pernoud is als Director of Market Management verantwoordelijk voor de groei en omzetontwikkeling van Expedia in de Benelux regio. Naast het uitzetten van de strategie bedenkt hij nieuwe zakelijke initiatieven in de lage landen.

In 2004 begon Olivier bij Expedia, Inc als Market Manager in Brussel. Vanuit deze functie zette hij een uitgebreid netwerk van partners en hotels op in verschillende regionale steden in de Benelux. Twee jaar later vertrok Olivier naar Amsterdam waar het eerste kantoor van Expedia in Nederland haar deuren opende. Hier ging hij aan de slag als Senior Market Manager.

De reis- en hotelwereld zit Olivier in het bloed. Hij is geboren en getogen in het hotel van zijn ouders in Parijs dat aan de voet van Montmartre staat. Na zijn marketing studie aan de Ecole de Management in Lyon en het behalen van zijn Master of Science diploma, ging hij hier als salesmanager aan de slag. Olivier heeft een dubbele nationaliteit. Hij is getrouwd en woont nu in Amsterdam.

 

Beste reiservaring
“Een drie weekse reis door Ecuador in 2005. Tijdens de reis maakte ik kennis met de Quechua bevolking in het Andes gebied, de jungle en de Pacific Coast voor ontspanning. Het was een fantastische ervaring om midden in de tropische jungle te overnachten, zo ver van de bewoonde wereld en te luisteren naar de geluiden van apen, insecten en andere onbekende dingen - die je eigenlijk niet eens wilt weten!”

Mijn favoriete bestemming
“De Nederlandse kust in het zuiden van het land is een oase van rust, ontspanning, natuur en schoonheid. Ik hou van wandelen in de duinen, langs de Noordzee, met je haren in de wind! Het nabijgelegen stadje Sluis heeft veel te bieden om eens uitgebreid te shoppen en een lekker hapje te eten, zoals in het driesterren restaurant dat je niet mag missen.”

Mijn favoriete manier van reizen
“Ik heb eigenlijk veel gebackpacked en heb enorm genoten van deze manier van reizen. ‘Back to the roots’  is soms zwaar, maar als je van de gebaande paden afgaat ben je wel goed in staat om het land, de bevolking en cultuur van dichtbij te ontdekken.”

Mijn beste reistip:
“Zorg altijd dat je een Swiss Army Survival Gids bij je hebt. Deze gids heeft me geleerd hoe ik de schouder van mijn reisgenoot terug in de kom moest zetten, toen we in Noorwegen verdwaald waren langs de Arctische Oceaan.”