Duane Ward

Duane begon zijn carriere als reisspecialist bij Expedia vijf jaar geleden op het Amerikaanse hoofdkantoor in Bellevue, Washington, als senior pricing analyst voor dynamische pakketten. Duane verhuisde echter in juli 2011 naar Amsterdam om de nieuwe positie van Head of Transport Management voor de Benelux in te vullen. Voordien leidde Duane een team van analysten die de inkomstenstroom van luchtvaartbedrijven beheerden en analytische ondersteuning boden voor de PSG transportorganisatie.

Duane Ward in Parijs

Mijn mooiste reis

Ik heb het geluk gehad om in een industrie en functies te werken die me de hele wereld hebben rondgestuurd. Mijn favoriete manier om een stad te bezoeken, en zeker wanneer ik weinig tijd heb, is door een weg te kiezen, te volgen en totaal verloren te lopen. Ik heb zo op de meest onwaarschijnlijke plekjes de geweldigste mensen ter wereld kunnen ontmoeten.

Mijn mooiste reis was op Corfu, Griekenland.  Mijn toenmalige partner was een Amerikaan van de 2de generatie uit een familie van Griekse immigranten. Het eiland en de geschiedenis ervan was alleen al ontzagwekkend, maar nadien namen we een huurauto en reden we naar zijn voorouderlijke dorp Lefkimi, waar we een straat vonden met zijn familienaam en we zelfs kennismaakten met enkele van zijn verre familieleden.

Mijn reistips

  • Neem niet teveel mee, met uitzondering van je spullen voor persoonlijke hygiëne. De items die je zonder te weten dagelijks gebruikt zijn niet altijd verkrijgbaar of heel duur, vooral in ressorts en op verafgelegen bestemmingen. 
  • Een geweldige manier om jezelf te oriënteren en je dag in te plannen als je een nieuwe stad bezoekt is door zo snel mogelijk na aankomst een toeristische busrit te nemen. Een "hop-on, hop-off"-formule is ideaal.
  • Wanneer het weer en terrein het toelaten – loop! Of gebruik tenminste het plaatselijke openbaar vervoer. Op de stoep, bus of metro ga je meer om met de lokale bevolking en krijg je een beter gevoel van de stad en omgeving.
  • Probeer niet om de hele stad of omgeving in één bezoekje te vullen. Kies de zaken uit die je wilt bezoeken en neem je tijd ervoor. Spendeer de rest van je tijd op de kleine zijstraten, -weggetjes en minder bekende routes.
  • En aarzel niet om de lokale inwoners te vragen wanneer je het niet meer weet!