EEN REIS OM DE WERELD IN 8 GAY PRIDES

Expedia onthult acht topbestemmingen om de lokale Gay Pride bij te wonen

Amsterdam, 4 augustus 2017– Hoewel geen enkele Gay Pride het kan afleggen tegen onze eigen Canal Pride, vroeg Expedia voorafgaand aan de 22ste editie aan 8 Pride-experts welke internationale Gay Prides we zeker niet mogen missen. Het resulteerde in het volgende lijstje: een ware reis om de wereld in 8 Gay Prides.

 

  1. Tel Aviv (juni)

‘Tel Aviv, een stad die alle minderheidsgroepen van harte welkom heet’, aldus de burgemeester Ron Huldai, die zich al jaren inzet om de stad te promoten als gay-friendly bestemming. LHBT-toeristen worden dan ook met open armen ontvangen en kunnen hun hart ophalen aan het bruisende nachtleven. Evita, Appolo Club en Club Lima Lima Mondays staan garant voor een onvergetelijke avond en de kater kan je uitzitten op gay-strand Hilton Beach.

 

Sjoerd (27 jaar, Amsterdam): “Tel Aviv is de grootste gay bubbel aller tijden. De stad lijkt wel gemaakt voor LHBT’ers, zonder ook maar iemand uit te sluiten. Het draait er allemaal om liefde. Blond en blauwe ogen? Dan kan ik je aanraden om je verblijf in Tel Aviv tot ver na de Gay Pride te verlengen.”

 

  1. Madrid (juni)

Het kloppend hart van gay Madrid is de wijk Chueca. Een siësta was nog nooit zo’n goed idee: de nachten in Chueca zijn lang en wild. Begin bij de Bar Figueroa en eindig in de ‘sex and fun bar’ Attack, waar elke zondag een naaktnacht georganiseerd wordt. De lesbo-scene begint haar avond in Truco om vervolgens door te dansen naar het populaire Escape.

 

Julian (33 jaar, Nijmegen): “’Ames a quien ames Madrid te quiere, Whoever you love, Madrid loves you’, is helemaal waar. De hele stad feest mee met Pride: winkels, restaurants en het openbaar vervoer zijn versierd met slogans en regenboogvlaggen. Overal in de stad zie je zoveel LHBT-mensen, dat je het gevoel hebt geen minderheid meer te zijn.”

 

  1. Londen (juli)

Londen is als wereldstad altijd een voorloper geweest in de gay-cultuur. De wijk Soho is de thuishaven voor de LHBT-gemeenschap en heeft een iconisch nachtleven dat gays van over de hele wereld aantrekt. De tolerante stad is uiterst geschikt voor een romantisch weekend, onvergetelijke drag shows en wereldbekende gay clubs zoals Heaven en de Royal Vauxhall Tavern.

 

Sebastiaan (28 jaar, Amsterdam): “London Pride is een van de leukste Pride's waar ik ooit ben geweest. Waar de Pride in Nederland meer een nationale feestdag is, gaat het in Engeland nog veel meer om de politieke boodschap. Eerst de parade dwars door de stad waarin de vrijheid wordt uitgedragen om daarna Soho in te duiken en de rest van de dag te dansen en drankjes te doen in en rondom Old Compton Street.”

 

  1. New York (juni)

Al vanaf het begin van de twintigste eeuw werden er in Harlem en Greenwich Village enorme travestietenbals gehouden en nog altijd is New York met haar (naar schatting) 500.000 LHBT-inwoners van West Village en Lower East Side tot Brooklyn absoluut een gay heaven. Je vindt er de bekendste gay sauna The West Side Club, de LHBT-kerk Metropolitan Community Church of New York en het levendige Christopher Street, met op nummer 53 de Stonewall Inn, waar 48 jaar geleden tijdens een herdenkingsoptocht van de Stonewall-rellen het concept voor de Gay Pride ontstond.

 

Willem (27 jaar, New York): “Het verschil met de gay scene in Amsterdam is vooral de diversiteit die New York te bieden heeft. Chelsea lijkt erg op de Reguliers in Amsterdam, terwijl Bushwick veel feestjes heeft voor gays of colour en ook veel meer transseksuelen aantrekt; in de Lower East Side draait het allemaal om seks of zelfexpressie. Je ziet hier ook veel genderless feestjes, waar het vooral gaat om de kleding die je draagt en veel minder om het flirten en gay zijn.”

 

  1. San Francisco (juni)

Het centrum en de geboorteplek van de gay-cultuur zoals die zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld is ongetwijfeld in San Francisco. In 1964 werd de stad al door LIFE (later TIME) magazine benoemd totGay Capital of America en sindsdien heeft de stad decor geboden aan vele memorabele en doorslaggevende momenten in de gay-geschiedenis, zoals de benoeming van Harvey Milk als eerste openlijke homoseksuele bestuurder en de strijd voor het homohuwelijk.

 

Juriaan (29 jaar, Amsterdam): “In San Francisco zijn LHBT’ers veel meer deel van het gewone straatbeeld. Daarom is de Pride daar écht een feestje van de hele stad, veel meer dan hier. De regenboogvlag zie je overal, en door straten lopen alle mogelijke genders en geaardheden. Je voelt je er dan ook heel vrij. In Amsterdam zijn we dan weer verwend met een spectaculaire parade op de grachten – die van SF had toch meer weg van een carnavalsoptocht.”

 

  1. Sidney (maart)

Sydney wordt ook wel gezien als Queer Mecca. Exhibitionisme en glamour staan centraal rondom Oxford street, waar het commerciële gay nachtleven zich bevindt. Net buiten Sydney vind je de iconische bar Imperial Hotel, ook wel bekend van Priscilla Queen of the Desert. Elke zaterdagavond zijn er gratis drag shows. Heaps Gay is een rondtrekkend feest -dan weer in een parkeergarage, dan weer op het strand - en populair onder de jongere LHBT-gemeenschap.

 

Leanne (34 jaar, Londen): “Ik kreeg de geweldige kans om mee te marcheren met het Gay Games team tijdens Sydney Mardi Gras. We leerden een bizarre dansroutine die almaar dramatischer werd terwijl de avond vorderde. Er was zo veel liefde en plezier op straat die nacht. Absoluut een avond die ik nooit zal vergeten.”

 

  1. Keulen (juli)

Genoeg van Berlijn? Keulen is het kleinschaligere alternatief, bomvol energie en een gevarieerd aanbod voor LHBT-toeristen. De Gay Pride is er een van de grootste ter wereld en met naar schatting 10% van de Keulse bevolking die zich onder de LHBT-gemeenschap schaart, zal het niet snel vervelen.

 

Anna (22 jaar, Amsterdam): “Keulen is de gay-capital van Duitsland en dit wordt helemaal duidelijk tijdens het wilde jaarlijkse Christopher Street Day. Het is super populair onder zowel LHBT’ers als non-LHBT’ers die komen voor support en om gelijkheid te vieren. Iedereen is lief en zorgzaam voor elkaar: mensen stoppen zelfs op straat om vreemden te knuffelen. De lesbische gemeenschap is er erg groot en je ziet er ook meer drags dan in Amsterdam.”

 

  1. Mexico-City (juni)

Mexico-City is een van de 11 staten in Mexico waar het homohuwelijk is toegestaan. In de twintigste eeuw was de ‘Roze Zone’ (Zona Rosa) een van de meest glamourous wijken in het hart van de Mexicaanse hoofdstad. Inmiddels is deze trendy buurt thuis aan de lokale LHBT-gemeenschap en heeft het een wereldwijde reputatie dankzij het extravagante nachtleven, de winkels en uiteraard: de Pride.

 

Guillermo (26 jaar, Mexico-City): “Homo zijn een conservatief land als Mexico is niet altijd makkelijk. Ik ben geboren in Monterrey, een gebied dat bekend staat als erg traditioneel. Verhuizen naar Mexico City was een verademing: jongens kunnen hier hand in hand lopen, trouwen, adopteren en de Gay Pride vieren met duizenden gelijkgezinden in een van de grootste straten in de stad. Jong, oud, man, vrouw en alles daartussenin dost zich uit en viert het leven.”

 

***

 

Over Expedia

Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en biedt toegang tot honderdduizenden accommodaties over de hele wereld, inclusief boetiekhotels en grote hotelketens. Bij Expedia vind je daarnaast vluchten van meer dan 500+ luchtvaartmaatschappijen, een ruim aanbod aan huurauto’s en diverse activiteiten op de bestemming van je keuze.

 

Met behulp van speciale online tools helpt Expedia haar klanten bij het verfijnen van hun keuzes en het samenstellen van een reis die aansluit bij de individuele wensen. Met de bekroonde Expedia Appkunnen klanten nu ook vluchten en hotels boeken, waar en wanneer dan ook. De mobiele app van Expedia biedt daarnaast handige tools voor het beheren van reizen. Denk bijvoorbeeld aan kaarten van luchthaventerminals, uitchecktijden van hotels, meldingen over de vluchtstatus en routebeschrijvingen naar het hotel.

 

Met Expedia+, het loyaliteitsprogramma van Expedia, kunnen reizigers bovendien punten verzamelen door vluchten, hotels of een huurauto te boeken op www.expedia.nlen deze punten inwisselen voor korting op hun volgende reis. Bovendien geeft Expedia+ klanten exclusieve toegang tot speciale deals, bonusaanbiedingen en andere voordelen. Ga voor reisinspiratie en -tips naar inspiratie.expedia.nlof bezoek onze Facebook-pagina.

 

Expedia.nl is onderdeel van de Expediagroep en helpt zowel zakenreizigers als vakantiegangers om eenvoudig een reis te zoeken, plannen en te boeken. In samenwerking met reisleveranciers zorgt Expedia daarnaast voor toenemende vraag en directe boekingen en biedt adverteerders de mogelijkheid om reizigers te bereiken via Expedia Media Solutions. Expedia is tevens de drijvende kracht achter boekingen voor ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en hotelketens, top consumentenmerken, websites met hoge bezoekersaantallen en duizenden actieve partners via het Expedia® Affiliate Network.

 

Expedia, Expedia.nl en het vliegtuiglogo zijn handelsmerken van de Expediagroep in de Europese gemeenschap en enkele andere rechtsgebieden. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren © 2017 Expediagroep. Alle rechten voorbehouden. CST: 2029030-50.

 

Meer informatie

Expedia

Lisa Nederveen

Tel.: +44 (0) 20 3194 5245

E-mail : a-lnederveen@expedia.com