Op spokenjacht in Engeland: zes hotels voor een heerlijke griezeltrip

Halloween is al jaren een populair feest in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in ons land wordt het feest elk jaar populairder. Op Halloween mogen leerlingen vaak verkleed naar school en steeds vaker trekken ze er ’s avonds ook op uit voor allerlei ‘trick or treat’-tripjes.

 

Ben je stiekem jaloers op die kinderlijke hang naar avontuur? Waarom ga je dan niet gewoon zelf op een Halloween-tripje! De Verenigde Staten zijn een logische keuze, maar het kan ook veel dichter bij huis. In Engeland heeft elk manor house wel zijn eigen huisgeest en ook veel hotels hebben een ‘spooky’ verleden. Expedia.nl selecteerde zes Britse hotels met een duister kantje. Durf jij het aan er de nacht door te brengen?

 

The Langham Hotel, London

De eerste halte tijdens onze griezeltour in het Verenigd Koninkrijk is London. Het Langham Hotel, gebouwd in 1865 en het eerste ‘Grand Hotel’ in Europa, wordt naar verluidt vaak bezocht door spoken. Eén daarvan is een dokter die, volgens de legende, zelfmoord pleegde nadat hij zijn bruid had vermoord in het hotel tijdens hun huwelijksreis. Andere gasten in het hotel zagen ook al een man in militaire uitrusting achter een raam op de vierde verdieping. Dit zou de geest zijn van een Duitse prins die uit het raam sprong voor de start van de Eerste Wereldoorlog.

 

Ettington Park Hotel, Stratford-upon-Avon

Dompel jezelf onder in een ware horrorfilm in het neogotische landhuis Ettington Park Hotel, gelegen nabij het historisch Stratford-upon-Avon. Dit hotel, dat in 1963 gebruikt werd voor de film ‘The Haunting’, wordt zelf ook geassocieerd met vele griezelverhalen. Mary, een jonge bediende, die stierf na een ongeluk op het landgoed, dwaalt er vaak rond. Ook twee kinderen die in het jaar 1800 verdronken in de rivier de Stour spoken door de gangen van het landhuis.


The Swan Hotel, Suffolk

Goed verborgen in het platteland van Suffolk ligt het Swan Hotel, ooit een bloeiende herberg, waar de geest van de vroegere huishoudster nog steeds zou rondhangen. Volgens de legende pleegde ze zelfmoord in kamer 15, waar zich vroeger de vertrekken van het personeel bevonden. Verschillende gasten die al in deze kamer overnachtten, beschreven hoe de geest van de huishoudster midden in de nacht in de kamer stond. Durf jij het licht uit te doen?

 

Best Western Premier Queen Hotel, Chester

Het Best Western Premier Queen Hotel, gebouwd in 1860, was het eerste spoorweghotel in het Verenigd Koninkrijk en het wordt sinds jaar en dag bezocht door ‘bovennatuurlijke wezens’. Er doen veel verhalen de ronde over ongewone gebeurtenissen op de tweede verdieping, waar zich vroeger de kinderkamer bevond. Volgens verschillende vrouwelijke gasten wordt de kamer bezocht door een klein meisje, dat hen besluipt terwijl ze de badkuip aan het vullen zijn. Ze zou volgens sommigen zelfs aan hun haar getrokken hebben, om vervolgens met haar driewieler weer weg te fietsen.

 

The Schooner Hotel, Northumberland

Deze 17e-eeuwse herberg is niet geschikt voor angsthazen. De Poltergeist Society heeft het Schooner Hotel uitgeroepen tot het ‘Most Haunted’ hotel in het Verenigd Koninkrijk. En dit niet één, maar twee keer. Verwacht hier dus geen al te goede nachtrust. Er zijn de afgelopen jaren meer dan 3.000 bovennatuurlijke verschijningen gemeld en in totaal zijn er al meer dan 60 verschillende spoken geïdentificeerd op dit landgoed.

 

Dalhousie Castle, Edinburgh

Het adembenemende Dalhousie Castle is een historisch pareltje. Het kasteel werd onder meer bezocht door Koning Edward I en Oliver Cromwell. De huisgeest van het kasteel zou ene Lady Catherine zijn, de minnares van een voormalige, 16e-eeuwse eigenaar van het huis. Toen diens echtgenote de affaire ontdekte, zette ze Catherine gevangen in een van de hoogste kamers. Catherine kwam er om van honger en dorst en haar geest, ziek van liefdesverdriet, dwaalt nu rond op het domein.

 

Hunter Prince & Dracula HotelTurda

Laten we ook de echte Prins der Duisternis niet vergeten deze Halloween. Wie graag wat verder van huis verblijft, kan het Hunter Prince & Dracula Hotel bezoeken in Roemenië. Dit is niet het echte verblijf van Dracula, maar het heeft er wel veel van weg. Het hotel, gelegen in het hart van Transsylvanië, lijkt overdag gewoon een middeleeuws kasteel, maar oogt ’s nachts heel sinister. Het hotel is helemaal in de stijl van Dracula ingericht, met schedels en opgezette dierenkoppen: de perfecte setting voor een Halloween-tripje. Je kan zelfs jagen in de omliggende bossen!

 

René Nieuwmans, Head of Commercial bij Expedia.nl: “Onze klanten zijn steeds op zoek naar nieuwe en interessante manieren van reizen. Halloween is de ideale gelegenheid om dit te doen. Deze met de hand geselecteerde locaties geven je niet alleen een plaats om te slapen, maar ook de gelegenheid om bovennatuurlijke gebeurtenissen in ongewone settings te ontdekken - en misschien zelfs van dichtbij te beleven.”

 

 

Zin gekregen in een Halloween-tripje? Bezoek dan Expedia.nl om je hotel en vlucht te boeken.


***

 

Over Expedia

Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en biedt toegang tot honderdduizenden accommodaties over de hele wereld, inclusief boetiekhotels en grote hotelketens. Bij Expedia vind je daarnaast vluchten van meer dan 400 luchtvaartmaatschappijen, een ruim aanbod aan huurauto’s en diverse activiteiten op de bestemming van je keuze.

 

Met behulp van speciale online tools helpt Expedia haar klanten bij het verfijnen van hun keuzes en het samenstellen van een reis die aansluit bij de individuele wensen. Met de bekroonde Expedia App kunnen klanten nu ook vluchten en hotels boeken, waar en wanneer dan ook. De mobiele app van Expedia biedt daarnaast handige tools voor het beheren van reizen. Denk bijvoorbeeld aan kaarten van luchthaventerminals, uitchecktijden van hotels, meldingen over de vluchtstatus en routebeschrijvingen naar het hotel.

 

Met Expedia+, het loyaliteitsprogramma van Expedia, kunnen reizigers bovendien punten verzamelen door vluchten, hotels of een huurauto te boeken op www.expedia.nl en deze punten inwisselen voor korting op hun volgende reis. Bovendien geeft Expedia+ klanten exclusieve toegang tot speciale deals, bonusaanbiedingen en andere voordelen. Ga voor reisinspiratie en -tips naar inspiratie.expedia.nl of bezoek onze Facebook-pagina.

 

Expedia.nl is onderdeel van Expedia, Inc. en helpt zowel zakenreizigers als vakantiegangers om eenvoudig een reis zoeken, plannen en boeken. In samenwerking met reisleveranciers zorgt Expedia daarnaast voor toenemende vraag en directe boekingen en biedt adverteerders de mogelijkheid om reizigers te bereiken via Expedia Media Solutions. Expedia is tevens de drijvende kracht achter boekingen voor ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en hotelketens, top consumentenmerken, websites met hoge bezoekersaantallen en duizenden actieve partners via het Expedia® Affiliate Network.

 

Expedia, Expedia.nl en het vliegtuiglogo zijn handelsmerken van Expedia, Inc in de Europese gemeenschap en enkele andere rechtsgebieden. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren © 2015 Expedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. CST: 2029030-50.

 

Meer informatie

Whizpr

Julien Harbers / Kees Verheij / Mandy Visser

Tel.: 0317 410483

E-mail: expedia(at)whizpr.nl