Halloween

Op spokenjacht in Engeland: zes hotels voor een heerlijke griezeltrip

Halloween is al jaren een populair feest in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in ons land wordt het feest elk jaar populairder. Op Halloween mogen leerlingen vaak verkleed naar school en steeds vaker trekken ze er ’s avonds ook op uit voor allerlei ‘trick or treat’-tripjes.

 

Ben je stiekem jaloers op die kinderlijke hang naar avontuur? Waarom ga je dan niet gewoon zelf op een Halloween-tripje! De Verenigde Staten zijn een logische keuze, maar het kan ook veel dichter bij huis. In Engeland heeft elk manor house wel zijn eigen huisgeest en ook veel hotels hebben een ‘spooky’ verleden. Expedia.nl selecteerde zes Britse hotels met een duister kantje. Durf jij het aan er de nacht door te brengen?

 

De monumentale schoonheid van tien Europese begraafplaatsen

Al sinds de achtste eeuw wordt op 2 november Allerzielen gevierd. Op deze dag gaan veel mensen naar het kerkhof om hun dierbaren te gedenken. Maar het is eigenlijk zonde om je bezoek aan een begraafplaats te beperken tot één keer per jaar. In veel grote steden vind je namelijk prachtige oude begraafplaatsen met indrukwekkende grafmonumenten. Met het steeds populairder wordende Halloween, de avond voorafgaand aan Allerzielen voor de deur, selecteerde Expedia.nl tien Europese begraafplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Lees meer over:

De monumentale schoonheid van tien Europese begraafplaatsen

Amsterdam – Al sinds de achtste eeuw wordt op 2 november Allerzielen gevierd. Op deze dag gaan veel mensen naar het kerkhof om hun dierbaren te gedenken. Maar het is eigenlijk zonde om je bezoek aan een begraafplaats te beperken tot één keer per jaar. In veel grote steden vind je namelijk prachtige oude begraafplaatsen met indrukwekkende grafmonumenten. Met het steeds populairder wordende Halloween, de avond voorafgaand aan Allerzielen voor de deur, selecteerde Expedia.nl tien Europese begraafplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Lees meer over: