Berlijn

Blogtrip Brainy Days: Deserted but fascinating themepark

Blogtrip Brainy Days: Deserted but fascinating themepark

 

De zaterdag begon vroeg, heel vroeg.  Expedia had geregeld dat we een foto tour door het Spreepark kregen, een attractiepark uit 1969 en toentertijd het enige attractiepark in Oost-Duitsland. Spreepark is sinds 2002 failliet en gesloten, waarbij het dus lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Alle attracties zijn verroest, het reuzenrad beweegt en kraakt met de wind, alle kleuren zijn verdwenen. Al het leuke, gezellige van een pretpark heeft plaats gemaakt voor een akelige stilte. Echt een aanrader als je in Berlijn bent! Via  Go2Know kun je deze tours regelen.

Lees hier de blog op Brainy Days

Blogtrip Girlslove2run: Recap time

Eigenlijk heb je onze hele week al voorbij zien komen op het blog. Maar als je het leuk vindt dan wil ik het best nog even voor je samenvatten! Op donderdagavond vertrokken we richting Berlijn. De voorpret begon al op het vliegveld. Nog even snel een paar vaarwel Tweetjes uitsturen en de reis kon beginnen!

We dropten snel onze handbagage in het hotel, bekeken de kamers en gingen gelijk even het arty-farty gebied van Berlijn verkennen. We doken ultra hippe boekenwinkeltjes in. Konden het niet laten om te dure conceptstores binnen te stappen. Om het uur moest er een hot choco gedronken worden, want het was kkkkk-oud! We sloten de avond af met heerlijke sushi hapjes.

Blogtrip Girlslove2run: Sightrunning through Berlin

Blogtrip Girlslove2run: Sightrunning through Berlin

De beste manier om een nieuwe stad te ontdekken? Hardlopend natuurlijk! Nou wist je misschien al dat wij daar zo over dachten, maar tijdens ons tripje naar Berlijn zijn we helemaal overtuigd geraakt. Dit keer gingen we namelijk niet zelf, op de bonnevoi door de stad dwalen, maar liepen we samen met een gids. Mike, de sightrunning man, nam ons mee langs alle toeristische hoogstandjes van Berlijn. Hoe dat ging? Nou zo: